Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingburgare med koriander och guacamole

Riktigt saftiga kycklingburgare med smak av koriander. Serveras med en krämig quacamole, tomat och ett krispigt salladsblad. Perfekta till grillkvällen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklingburgare: Hacka koriandern och smula sönder brödet. Skala och hacka löken.
  2. Blanda färsen väl med salt, nymald peppar, koriander, bröd och lök. Forma till 4 burgare (för 4 port).
  3. Guacamole: Dela och kärna ur avokadon, chilin och tomaten. Gröp ur och mosa avokadoköttet, finhacka chilin och fintärna tomatköttet. Pressa vitlöken och blanda med resten av ingredienserna. Smaksätt med salt.
  4. Grilla burgarna tills innertemperaturen är 72°C. Grilla brödet och skiva tomaterna.
  5. Till servering: Servera kycklingburgarna med bröd, guacamole, tomater och sallad.

För alla

Kontrollera innehållet i brödet annars fri från från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd både i burgaren och som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklingburgare
  • 20 g koriander
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 rödlök
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Guacamole
  • 2 avokado
  • 1 röd peppar
  • 1 tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • salt
Till servering
  • bröd
  • tomater
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1974 kJ / 472 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer