Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingfärsbiffar med bondsallad och basilikaricotta

Kycklingfärsbiffar med bondsallad och basilikaricotta är en fräsch och smakrik rätt som passar till lunch eller middag. Dom saftiga kycklingfärsbiffarna tillsammans med basilikaricotta och bondsallad skapar en mycket trevlig smakupplevelse.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklingfärsbiffar: Skala och hacka löken.
  2. Blanda färs, lök, tomatcrème, salt, peppar, potatismjöl och grädde. Forma till biffar, 2 per portion. Stek i matfettet i en stekpanna 2-3 minuter per sida eller tills de är genomstekta.
  3. Bondsallad: Dela tomaterna, skala och skiva löken tunt. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  4. Blanda tomater, lök, bönor, oliver och paprika.  Vänd ner ruccolan.
  5. Rör ihop vinägern med 1/3 av olivoljan och ringla över salladen.
  6. Skär brödet i bitar och rosta dem i en stekpanna med resten av olivoljan tills de är gyllenbruna och knapriga. Toppa salladen med brödet.
  7. Basilikaricotta: Skär basilikan grovt, rör ned den och citronskalet i ricottan och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera biffarna med bondsalladen och basilikaricottan.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på tomatcrèmen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt vitt bröd.
Laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett. Byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche eller cream cheese.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ, använd mjölkfritt matfett och bröd. Byt ut ricottan mot mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklingfärsbiffar
  • 1 gul lök
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk soltorkad tomatcrème
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 msk smör eller margarin
Bondsallad
  • 12 körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 tetra kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 burk grillad paprika (à 200 g)
  • 65 g ruccola
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 skivor vitt bröd
Basilikaricotta
  • 1 kruka basilika
  • 1 citron (rivet skal)
  • 250 g ricottaost

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3029 kJ / 726 kCal