Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Betyg 3.4 av 5.100 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Huvudnumret är en enkel men sofistikerad kycklingfärsbiff med arv från Dijon. Till det en gurksalsa med en modern ton av pepparrot. Serveras med matvete och säsongens efterlängtade sparris.

Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Ingredienser

8 bufféportioner

Kycklingfärsbiffar

1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk dijonsenap
1 citron
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja

Gurksalsa

1 gurka
1 rödlök
2 msk riven färsk pepparrot
2 msk citronsaft
1 msk dijonsenap
ca 1 msk olivolja
1 kruka dill
salt
peppar

Matvete

4 port matvete
2 kycklingbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
250 g grön sparris
1 tsk olivolja
65 g babyspenat

Gör så här

00:03:00
00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1089 KJ / 259 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater22 g
Protein19 g

Testa liknande recept

  • Koka matvete
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kycklingsfärsgryta med soltorkade tomater
    Betyg 3.7 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling i tomatsås med matvete
    Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörfräst matvete med spenat
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad