Kycklingenchiladas

85
17
Kycklingenchiladas

Kycklingenchiladas för hela familjen! Den heta kycklingfärsen är snabblagad, smakrik och briljant att servera en stressig vardag. Blir utsökt tillsammans med matyoghurt blandad med tandooripaste.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Kycklingenchiladas

Ingredienser

4 portioner
400 g kycklingfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 burk majskorn (à 350 g)
6 stora vetetortillas
2 dl riven lagrad ost

För alla

Ägg kan förekomma i brödet, se innehållsdeklarationen.
Gör glutenfri: byt vetetortilla mot glutenfritt bröd eller baka glutenfria tortillas.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Kontrollera innehållet i tortillabrödet och använd tofu eller mjölkfri ost. Uteslut yoghurten eller välj mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Tips

Smaksätt resterande matyoghurt med tandooripaste och servera som extrasås till maten tillsammans med varma pitabröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

85

Kommentarer

Maja

2014-06-25

Alla tyckte det var gott, men att kycklingfärsen gjorde rätten något torr. Nästa gång provar vi med strimlad kyckling eller köttfärs.

Mikael

2010-08-22

Snabb och enkel rätt som passar bra både till barn och vuxna. Det räckte gott med 1 per person. Vi har även testat med strimlad kyckling, vilket funkade bra också

Annika

2009-07-25

Jättegott gjorde brödet själv och sen som en lasagne blev jättebra

Näringsvärde per portion

Energi 2740 KJ / 650 kCal
Fett 18 g
Kolhydrater 80 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden