Kycklingenchiladas
Kycklingenchiladas för hela familjen! Den heta kycklingfärsen är snabblagad, smakrik och briljant att servera en stressig vardag. Blir utsökt tillsammans med matyoghurt blandad med tandooripaste.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 burk majskorn (à 350 g)
6 stora vetetortillas
2 dl riven lagrad ost
För alla
Ägg kan förekomma i brödet, se innehållsdeklarationen.
Gör glutenfri: byt vetetortilla mot glutenfritt bröd eller baka glutenfria tortillas.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Kontrollera innehållet i tortillabrödet och använd tofu eller mjölkfri ost. Uteslut yoghurten eller välj mjölkfritt alternativ.
Gör så här
Tips
Smaksätt resterande matyoghurt med tandooripaste och servera som extrasås till maten tillsammans med varma pitabröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2740 KJ / 650 kCal
Fett18 g
Kolhydrater80 g
Protein39 g
Kommentarer
Alla tyckte det var gott, men att kycklingfärsen gjorde rätten något torr. Nästa gång provar vi med strimlad kyckling eller köttfärs.
Maja
2014-06-25Snabb och enkel rätt som passar bra både till barn och vuxna. Det räckte gott med 1 per person. Vi har även testat med strimlad kyckling, vilket funkade bra också
Mikael
2010-08-22Jättegott gjorde brödet själv och sen som en lasagne blev jättebra
Annika
2009-07-25