Kycklingenchiladas | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingenchiladas

Kycklingenchiladas för hela familjen! Den heta kycklingfärsen är snabblagad, smakrik och briljant att servera en stressig vardag. Blir utsökt tillsammans med matyoghurt blandad med tandooripaste.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Stek färsen i smör i en stekpanna under omrörning så att den smular sig. Lägg i löken och vitlöken och låt den fräsa med.
  4. Rör i tomatkross, salt och sambal oelek. Låt röran koka ihop några minuter. Rör i majs.
  5. Fördela röran på tortillorna och rulla ihop. Lägg rullarna på bakplåtspapper på en plåt.
  6. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 minuter. Servera med sallad, salsa och en klick matyoghurt.

För alla

Ägg kan förekomma i brödet, se innehållsdeklarationen.
Gör glutenfri: byt vetetortilla mot glutenfritt bröd eller baka glutenfria tortillas.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör. Kontrollera innehållet i tortillabrödet och använd tofu eller mjölkfri ost. Uteslut yoghurten eller välj mjölkfritt alternativ.

Tips

Smaksätt resterande matyoghurt med tandooripaste och servera som extrasås till maten tillsammans med varma pitabröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 burk majskorn (à 350 g)
  • 6 stora vetetortillas
  • 2 dl riven lagrad ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2740 kJ / 650 kCal