Kycklingcurry med yoghurt

Betyg 4.2 av 5.98 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Kycklingcurry med yoghurt

En klassisk indisk gryta som får fin syra av yoghurten. Kycklingen marineras i curry och såsen smaksätts med ingefära, vitlök och garam masala. Gör gärna dubbel sats eller mer och frys in så har du ett gäng middagar klara. Servera med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Kycklingcurry med yoghurt

Ingredienser

4 portioner
400 g kycklinglårfilé
2 tsk curry
1 1/2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
2 msk riven ingefära
2 msk tomatpuré
1 1/2 msk garam masala
2 1/2 dl vatten
2 dl grekisk yoghurt (10 %)

Till servering

basmatiris eller annat gryn

Gör så här

00:03:00
00:05:00
00:02:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Jag gillar starka grytor men det här blev oätligt. Måste vara fel i måttenheterna här. Alltihopa får gå down the drain.. Kanske ICA kan ersätta mig för ett kilo kycklingfile... Skitsur!!!

    Lennart

    Hej Lennart! Det var tråkigt. Du måste ha hittat en väldigt smakstark garam masala, för vi har gjort med msk. Men prova gärna med mindre först och smaka av så det passar dig. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Det blev jättegott tycker jag! Jag steker dock löken mycket längre (på låg värme) för att få fram sötman, och när löken och tomatpurén stekt klart mixar jag röran med stavmixer. Jag drygade ut grytan med kikärter, det passade bra. Mums!

    Isabella

  • I efterhand tycker jag att en kycklingbuljongtärning skulle passat i vattnet.

    Anna

  • Väldigt gott! Tog lite mindre vit/gullök pga barnen, men bra smak trots det!

    Kristina

  • Vi gjorde 16 portioner för en familje sammankomst. Mycket lyckat och uppskattat. Vi delade grytan i två och to extra garam masala i en för de som ville ha det starkare.

    Mats

  • Wow......en riktigt god indisk kycklinggryta! Denna känner jag, kommer att bli en favorit hos oss! Iréne

    Irene

  • Jag vet inte hur de smakar ännu men ska prova sen... Lol

    Josef

  • Inte alls vad jag förväntade mig... gjorde receptet med kikärtor istället för kyckling men tyckte såsen var smaklös och tråkig

    Evelina

  • Trodde det skulle vara för starkt för mina ungar men icke. Här tog alla 2 portioner. Jätte gott!

    Emma

  • Blir bara godare för varje tugga ju 🙂

    Michael

Näringsvärde per portion

Energi2716 KJ / 647 kCal
Fett33 g
Salt4.88 g
Kolhydrater59 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kryddigt ris
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blomkålstikka masala med ryggbiff
    Betyg 4.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddrostad skördepytt
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Indisk gryta
    Betyg 3.5 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling i yoghurtmarinad
    Betyg 3.5 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Palak paneer med halloumi och ris
    Betyg 4.5 av 5.120 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad