Kycklingcurry med ris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingcurry med ris

Kycklinglårfilén fräses med curry, paprika, morötter och krossade tomater. Resultatet blir en färgstark och musig kycklinggryta som passar bra att servera till ris, cous cous eller bulgur och en klick matyoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
  3. Stek kycklinglårfilén i oljan i en gryta tillsammans med curry och lök ca 3 min.
  4. Tillsätt paprika, morötter, krossade tomater och vatten. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingcurryn med ris eller annat gryn och en klick yoghurt.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 650 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 1/2 tsk curry
  • 2 msk olja
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2498 kJ / 596 kCal