Heta burgare med hemmagjord ketchup
Supersaftiga hamburgare gjorda på färs från högrev. Toppa de goda hamburgarna med ost och stekt lök innan du serverar dem tillsammans med hemmagjord ketchup, coleslaw och inlagda jalapeños.
Ingredienser
4 portioner
Inlagda jalapeños
2 jalapeños
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit
1 dl strösocker
Ketchup
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
1 - 2 röda pepparfrukter
5 mogna kvisttomater
1 msk olja
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl farinsocker
1/2 dl vitvinsvinäger
1 msk worcestershiresås
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
Coleslaw
2 äggulor (rumstempererade)
1 - 2 tsk dijonsenap
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger
2 dl rapsolja
300 g vitkål
1 rödlök
2 morötter
Hamburgare
600 g högrev
salt och nymald svartpeppar
4 hamburgerbröd
olja (till stekning och grillning)
100 g cheddarost
2 lökar
Till servering
4 blad av grönsallad eller isbergssallad
barbequesås (gärna Sweet Baby Rays)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4690 KJ / 1122 kCal
Fett72 g
Salt4.05 g
Kolhydrater67 g
Protein48 g
Kommentarer