Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Kycklingburgare med lagrad ost och basilikakräm

Hamburgare på kycklingfärs med en dressing av crème fraiche och basilika, en god lagrad ost och grillade paprikor. Lägg mellan två grillade bröd, garnera med sallad och lök. Avnjut med dina favorittillbehör!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Basilikakräm: Plocka av och strimla basilikabladen. Blanda crème fraiche med basilika och tomatpesto. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela, kärna ur och skär varje paprika i fyra klyftor.
  3. Riv eller hyvla osten. Skala och riv vitlöksklyftan och blanda den med oljan.
  4. Burgare: Blanda färsen med salt och peppar. Forma färsen till fyra hamburgare med fuktade händer.
  5. Grilla hamburgarna på båda sidor över direkt värme på lite folie. Flytta sedan till indirekt grillning, pensla med vitlöksoljan och grilla tills kycklingburgarnas innertemperatur är 72°C. Grilla paprikan samtidigt. Lägg osten på burgarna och lägg på locket på grillen och låt osten smälta.
  6. Grilla hamburgerbröden.
  7. Servera kycklingburgarna i bröden med alla tillbehör.

För alla

Fri från ägg men innhåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Tips

Fler recept på kycklingburgare hittar du här.

Ingredienser

Portioner: 4
Basilikakräm
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk tomatpesto
  • salt och svartpeppar
  • 2 röda paprikor
  • 100 g lagrad ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
Burgare
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ugn & grillfolie
Till servering
  • hamburgerbröd
  • sallad
  • rödlök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer