Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Avokado- och ädelostsallad med valnötter

(6)
15 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Otroligt fräsch sallad som innehåller matig avokado och smakrik ädelost. Salladen går lätt och snabbt att tillaga. Du skär lök, tomat och gurka och lägger upp tillsammans med avokadon. Strö slutligen ädelost och valnötter över salladen!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 avokador
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 150 g färdigskuren sallad
  • 140 g ädelostar
  • 1 dl valnötter
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär avokadorna i tärningar. Blanda citronsaften och olivoljan och vänd ner i avokadon.
  2. Skär tomaterna i halvor. Dela gurkan på längden gröp ur kärnhuset och skär den i skivor. Skala och hacka löken. Blanda allt i en skål.
  3. Skär osten i bitar eller smula ner den i salladen. Toppa med valnötterna.
  4. Till servering: Servera salladen med bröd.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat inkl bröd.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1977 kJ / 473 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept