Avokado- och ädelostsallad med valnötter
Otroligt fräsch sallad som innehåller matig avokado och smakrik ädelost. Salladen går lätt och snabbt att tillaga. Du skär lök, tomat och gurka och lägger upp tillsammans med avokadon. Strö slutligen ädelost och valnötter över salladen!
Ingredienser
4 portioner
2 avokador
2 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
250 g körsbärstomater
1/2 gurka
1 rödlök
150 g färdigskuren sallad
140 g ädelost
1 dl valnötter
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl bröd.
Energi1977 KJ / 473 kCal
Fett35.3 g
Salt1.19 g
Kolhydrater22.9 g
Protein13.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fräsch sallad och jättegod, jag serverade den med grillade scampiräkor marinerade med CajP´s grillolja lime samt lite sweetchilisås. Jättegott.
Margareta
2008-06-24