Kryddiga kycklingfärsspett med ajvaryoghurt
Lägg ett gäng kycklingfärsspett på grillen och känn dig som en riktig ”grill master”. Ser proffsigt ut men går snabbt och lätt att laga. Sambal oelek, spiskummin och fräsch ajvaryoghurt ger en förnimmelse av ett soldränkt Mellanöstern.
Ingredienser
4 portioner
2 förp potatisklyftor (à 500 g)
1 vitlöksklyfta
ca 500 g kycklingfärs
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk sambal oelek
8 träspett
1 msk olja
1 msk smör
Ajvaryoghurt
2 dl matyoghurt
1/2 dl ajvar relish
salt
peppar
Till servering
sallad
silverlök i ringar
fefferoni
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1882 KJ / 450 kCal
Fett12 g
Salt1.34 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man grilla spetten och kan man byta ut ajvar till sweet chilisås.
Carina
2024-09-16Hej Carina! Det går bra att grilla spetten. Anväder du träspett så blötlägg dem i 10 minuter innan färsen sätts på så brinner inte spetten upp så lätt. Det går såklart bra att använda sweetchili smaka dig fram till lagom styrka. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-16Allt gott utom potatisklyftorna från frysdisken som var en chansning att prova. Gör egna nästa gång!
Birgitta
2023-11-11Hur gött som helst. Gjorde biffar i stället och stekte i pannan. Ajvarsåsen var jättegod. Kommer göra detta igen, helt klart
Ann-charlotte
2023-03-03