Kryddiga kycklingfärsspett med ajvaryoghurt

47
9
Kryddiga kycklingfärsspett med ajvaryoghurt

Lägg ett gäng kycklingfärsspett på grillen och känn dig som en riktig ”grill master”. Ser proffsigt ut men går snabbt och lätt att laga. Sambal oelek, spiskummin och fräsch ajvaryoghurt ger en förnimmelse av ett soldränkt mellan östern.

Kryddiga kycklingfärsspett med ajvaryoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 förp potatisklyftor (à 500 g)
1 vitlöksklyfta
ca 500 g kycklingfärs
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk sambal oelek
8 träspett
1 msk olja
1 msk smör

Ajvaryoghurt

2 dl matyoghurt
1/2 dl ajvar relish
salt
peppar

Till servering

sallad
silverlök i ringar
fefferoni

För alla

Läs nog innehållet på sambal oelek.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj enbart olja. Byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Klipp av spetten 3-4 cm så får de plats i stekpannan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Ann-mari

2022-10-13

Kunde varit lite mer Sambal oelek så det ska jag ha nästa gång, Frisk och god yoghurtsås som jag hade lite lime i och det blev gott. Hade saffransris till det fungerade bra!

Emmy

2021-05-01

Mycket gott! Vi bytte ut potatisklyftorna mot couscous och hade blandad grönsallad till.

Anette

2021-03-01

Funkar bra att grilla dem i ugnen. Lägg på galler högt upp (med en form under för att fånga upp vätska), 200 grader. Vänd några gånger. Går fort och smakar bra (i brist på att kunna grilla på en riktig grill).

Näringsvärde per portion

Energi 1882 KJ / 450 kCal
Fett 12 g
Salt 1.34 g
Kolhydrater 46 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden