UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingburgare

Stekta möra kycklingfiléer med spröd vintersallad, krispig lök och gurka samt en krämig avokadoröra - det blir fantastiskt gott mellan rostade hamburgerbröd! Bröden rostar du direkt i en het stekpanna så det går undan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Avokadokräm: Dela, kärna och gröp ur avokadon. Mosa eller mixa avokadoköttet grovt med gräddfil, olivolja, limesaft och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala löken, skiva den och gurkan.
  3. Rosta bröden med snittytan ner i en het stekpanna.
  4. Skär kycklingen i skivor och stek den i oljan i en stek- eller grillpanna, krydda med salt och peppar. Lägg ihop burgarna med bröd, kyckling, grönsaker och avokadokräm.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Avokadokräm
  • 2 avokado
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk olivolja
  • 1 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 1/2 gurka
  • 8 hamburgerbröd (gärna fullkorn)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk olja
  • salt och svartpeppar
  • 65 g vintermix sallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2695 kJ / 643 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept