Kycklingburgare med ostdressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingburgare med ostdressing

Enkla men festliga burgare av möra, tunnskivade kycklingfiléer låter väl inte så dumt? Serveras med krispig romansallad, fräscha grönsaker och delikat ostdressing gjord på Västerbottensost. Smaskens!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rödlöken tunt. Skiva tomaterna och plocka salladen i blad.
  2. Skala och skär morötterna i stavar.
  3. Blanda gräddfil med osten och smaka av med salt och peppar. Skala och pressa i vitlöken.
  4. Grilla eller stek kycklingen i oljan. Salta och peppra och pudra över paprikapulvret.
  5. Grilla eller rosta bröden.
  6. Servera kycklingen med bröden och alla tillbehör.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 romansallad
  • 3 morötter
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 500 g tunnskivad kycklingfilé
  • 1 tsk olja
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 8 små hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2041 kJ / 488 kCal