UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingbullar med kärlekspasta

Flera nyttiga alternativ i den här kärlekspastan. Vi har valt kycklingfärs istället för nötfärs och en matlagningsbas gjord på havre istället för ett gräddalternativ. Bättre för både hälsan och klimatet. Och framförallt gott! Servera med härligt gröna ärtor!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Blanda ägget med ströbrödet och låt det svälla i 2 minuter.
  3. Blanda färsen ordentligt med saltet och rör sedan i ströbrödsblandningen och krydda med peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 
  5. Forma färsen till bullar och bryn dem i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör i matlagningsbasen och tomatpeston. Låt sjuda i 5 minuter.
  6. Koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera kycklingbullarna i såsen med pasta och ärtor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta, ströbröd och matlagningsbas.

Tips

Rör gärna ner 1 dl rostad lök i färsen (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 port pasta (gärna kärlekspasta med linser och rödbetor)
  • 1/2 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsbas havre
  • 2 msk tomatpesto
  • 250 g frysta gröna ärter

Näringsvärde
Per portion

Energi 2679 kJ / 639 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept