Kycklingbollar med sweet chilisås
Mumsiga kycklingbollar med sweet chilisås som kan ätas både varma och kalla. Blanda ner kycklingfärs eller mixade kycklingfiléer i en kryddstark röra av bland annat vitlök, koriander, chilifrukt och ingefära. Dippa bollarna i sweet chilisås.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
Ingredienser
20 bufféportioner
1/2 dl soja
3 msk sesamolja
2 msk sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1/3 chilifrukt
1 kruka färsk koriander
1 kruka persilja
350 g kycklingfärs eller kycklingfiléer (350 g färs motsvarar 2 kycklingfiléer)
olja till stekning
sweet chilisås till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi182 KJ / 44 kCal
Kommentar
Sanslöst goda men tog mer färs än i receptet då smeten blev alldeles för lös annars och så körde jag dem färdiga i ugnen för att de skulle bli saftiga Det var inte sista gången jag gjorde de här ..........
Ewa
2015-04-25