Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Parmalindad kycklingfärs med sesamdip

Förtjusande grillad kycklingfärs inlindad i parmaskinka. Till din parmainlindade kycklingfärs serverar du en fängslande dipp av gräddfil, sweet chilisås och sesamolja. En verkligen njutbar liten måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med potatismjöl, salt och peppar.
  2. Lägg plastfolie på en skärbräda. Lägg ut skivorna av parmaskinkan på plasten (som en rulltårta). Platta ut färsen på skinkskivorna och rulla ihop från kortsidan. Skär i ca 2 cm tjocka skivor.
  3. Grilla 5-7 minuter/sida. 
  4. Blanda ihop ingredienserna till sesamdippen.

Tips

Cocktailtomater blandat med citronbasilika är gott att servera vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g parmaskinka i skivor
  • 700 g kycklingfärs
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Sesamdipp
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 tsk sesamolja
Lägg till i inköpslistan