Kycklingbiffar med gremolatayoghurt

22
3
Kycklingbiffar med gremolatayoghurt

Delikata och mättande biffar av kycklingfärs, vitlök, ägg, timjan och olivolja smakar extra gott när de serveras med tillbehör som uppfriskande gremolatayoghurt, rivig ruccola och ugnsrostade grönsaker. En middagsmåltid som passar de flesta i familjen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014

Kycklingbiffar med gremolatayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Rostade grönsaker

900 g potatis
1 msk olivolja
salt och peppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök

Kycklingbiffar

ca 500 g kycklingfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
1 msk olivolja

Gremolatayoghurt

1/2 kruka persilja
1 citron
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta

Sallad

1 påse rucola (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Stek citronen gyllenbrun på snittytan och smaksätt sedan med saften. Då blir citronen sötare och inte lika syrlig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Caroline

2021-08-12

Gott men som flera skrivit, ska man dubbla kryddningen på biffarna.

Christian

2016-09-15

Snåla verkligen inte med kryddorna. Typ ha dubbelt så mycket än receptet säger. För det smakar inget, och kommer aldrig att göra detta rätt igen.

Patrick

2015-03-21

Jag älskar bakade grönsaker med biffar. Passar både på vintern och sommaren. Snåla inte med kryddorna. /Karolina

Näringsvärde per portion

Energi 2020 KJ / 483 kCal
Fett 14 g
Salt 207 g
Kolhydrater 47 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden