Böckling med kaviaryoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Böckling med kaviaryoghurt

Denna enkla och snabba rätt passar både som lättlunch och mättande mellanmål. Lägg böcklingfiléer och kokta ägg på färskt bröd och toppa med krämig kaviaryoghurt. Servera dina mumsiga smörgåsar toppade med lite finhackad gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggen i ca 6 minuter. Skölj i kallt vatten och skala försiktigt.
  2. Rosta brödskivorna, lägg upp på tallrikar och fördela lite salladsblad över.
  3. Bena ur och ta skinnet från böcklingen. Klyfta äggen. Arrangera böckling och ägg på smörgåsarna.
  4. Rör ihop yoghurt, kaviar, gräslök och vatten. Salta och peppra.
  5. Skeda över blandningen. Garnera med finhackad gräslök.

Tips

Servera gärna en smoothie av yoghurt, jordgubbar och honung efteråt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 4 skivor lantbröd
  • spröda salladsblad
  • 4 böcklingar
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk kaviar
  • 2 msk finhackad gräslök + till garnering
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2178 kJ / 520 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden