Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka

Testa det här receptet där biffarna görs på kycklingfärs istället för nötfärs. Till de goda kycklingbiffarna serveras kokt potatis samt en god, len gräddsås och inlagd gurka som du fixar själv på nolltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Inlagd gurka
2 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
1 dl vatten
1/2 gurka
2 msk hackad persilja
salt
peppar
Biffar
1 dl mjölk (gärna 1,5%)
1/2 dl ströbröd
ca 500 g kycklingfärs
1 ägg
170 g majskorn
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Gräddsås
1/2 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk (gärna 1,5%)
1 1/2 matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning eller 2 tsk kycklingfond
2 tsk soja
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2201 KJ / 524 kCal
Fett18 g
Salt4 g
Kolhydrater49 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
32 stMycket goda biffar men jag utesluter majs och tar en hackad gul lök istället och gör även mer sås/ Maria
Maria
Har varit en favorit länge nu,, snabblagat oxå!! Perfekt att göra en dubbelsats till goda matlådor.
Anders
Använde köttbuljong i såsen för lite mer djup. När jag läste receptet lät det smakfattigt, men vad jag hade fel! Smakar som man föreställer sig när man tittar på bilden. En vibe av klassisk husman och kan gott ersätta Wallenbergare. Tror rårörda lingon skulle passa till detta.
Jacob
Helt ok men blev lite salt, följde receptet. Och så lite för lite sås som andra skrivit så nästa gång ökar jag den, o smakar av innan all fond åker i :)
Veronika
Lite för lite sås men jag gör mera.
Lena
De så underbart goda toppen
Lena
Eran uträkning på näringsvärde måste ju vara helt fel. Bara kycklingfärsen innehåller 20-25g protein per 100g. Och ska vara 500g kycklingfärs. Hur kan det bara bli 12g protein per portion??
Simon
Hej Simon! Nu är receptet omräknat och det du säger är helt riktig. Nya beräkningen ligger inne. Hälsningar Redaktionen
ICA-köket
Tack för det snabba svaret och det lättlästa receptet.
Göta
Jag instämmer i tidigare kommentarer om att receptet behöver struktureras om. T.ex. bör det framgå att endast hälften av mjölken ska användas när ströbrödet ska svälla. Resultatet är mycket goda biffar. Anna
Göta
Tack Anna för din kommentar, vad roligt att du gillar biffarna. Jag har nu delat upp receptet, hoppas det blir enklare att följa. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Det står fel i receptet 1/2 hönsbuljongstärning motsvarar 1msk fond
Lindha
Hej Lindha! Oj, vad fel det blev! Tack snälla för att du såg vår miss! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket