Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka

Testa det här receptet där biffarna görs på kycklingfärs istället för nötfärs. Till de goda kycklingbiffarna serveras kokt potatis samt en god, len gräddsås och inlagd gurka som du fixar själv på nolltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Inlagd gurka
2 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
1 dl vatten
1/2 gurka
2 msk hackad persilja
salt
peppar
Biffar
1 dl mjölk (gärna 1,5%)
1/2 dl ströbröd
ca 500 g kycklingfärs
1 ägg
170 g majskorn
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Gräddsås
1/2 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk (gärna 1,5%)
1 1/2 matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning eller 2 tsk kycklingfond
2 tsk soja
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2201 KJ / 524 kCal
Fett18 g
Salt4 g
Kolhydrater49 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
31 stHar varit en favorit länge nu,, snabblagat oxå!! Perfekt att göra en dubbelsats till goda matlådor.
Anders
Använde köttbuljong i såsen för lite mer djup. När jag läste receptet lät det smakfattigt, men vad jag hade fel! Smakar som man föreställer sig när man tittar på bilden. En vibe av klassisk husman och kan gott ersätta Wallenbergare. Tror rårörda lingon skulle passa till detta.
Jacob
Helt ok men blev lite salt, följde receptet. Och så lite för lite sås som andra skrivit så nästa gång ökar jag den, o smakar av innan all fond åker i :)
Veronika