Kycklingbiffar med bondsallad och örtdressing
Pannbiffar på kyckling känns lätt och vårigt och tillsammans med den härliga bondsalladen med potatis, bönor och oliver förstärks den känslan. Som pricken över i är salladen blandad med en kryddig örtdressing med basilika och dijonsenap.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
Kycklingbiffar
1 gul lök
400 g kycklingfärs
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
1/2 dl vispgrädde
1 msk smör eller margarin
Bondsallad
250 g körsbärstomater
1 rödlök
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 gul paprika
1 dl svarta oliver
1/2 isbergssalladshuvud
Örtdressing
1/2 kruka basilika
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk vatten
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2580 KJ / 620 kCal
Fett24.4 g
Kolhydrater65.5 g
Protein33.2 g
Kommentarer
Väldigt gott . Men någon potatis behövdes inte , väldigt matigt och mättande
Ann-charlotte
2023-06-19Gott! Hade i lite extra hackad chili då sambal olek-burken nästan var slut. Potatisen var överflödig då salladen var så matig, gör hellre mer av salladen
Rolf
2021-09-23Detta är våra favoritbiffar med kyckling. Vi gör utan sambal oelek då vi har små barn och tar tomatpuré istället. Mild smak och jättebra konsistens. Älskar dem!
Rebecca
2020-12-14