Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingbiffar med bondsallad och örtdressing

Pannbiffar på kyckling känns lätt och vårigt och tillsammans med den härliga bondsalladen med potatis, bönor och oliver förstärks den känslan. Som pricken över i är salladen blandad med en kryddig örtdressing med basilika och dijonsenap.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen.
  2. Kycklingbiffar: Skala och hacka löken.
  3. Blanda färs, lök, sambal oelek, salt, peppar, potatismjöl och grädde. Forma till 2 biffar per portion. Stek i matfettet i en stekpanna 2–3 minuter per sida eller tills de är genomstekta.
  4. Bondsallad: Dela tomaterna, skala och skiva löken tunt. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
  5. Blanda tomater, lök, bönor, oliver och paprika. Skär isbergsalladen grovt och vänd ned i bönröran.
  6. Örtdressing: Mixa eller hacka basilikan och blanda den med dijonsenap, pressad vitlök, olivolja och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda tomat-bönsalladen med dressingen. Servera genast med biffarna och den kokta potatisen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd grädde och smör som är laktosfritt.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör. Byt ut grädden mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
Kycklingbiffar
  • 1 gul lök
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör eller margarin
Bondsallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 1 gul paprika
  • 1 dl svarta oliver
  • 1/2 isbergssalladshuvud
Örtdressing
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2580 kJ / 620 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer