Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingben med tomatpotatis

Mumsig varmrätt med vitlökskryddade kycklingben och en elegant potatis- och tomatblandning. Ett gott tillbehör till kycklingbenen är broccoli och en bit färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Krydda kycklingbenen med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och stänk över soja. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Kontrollera att kycklingen är genomstekt d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Skala och skär potatisen i små tärningar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
  5. Skala och hacka löken och gärna vitlöksklyftor. Fräs de båda löksorterna i olivolja. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med. Låt potatisen rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet (för 4 port). Häll kokvattnet på löken och låt puttra någon minuter.
  6. Skölj och tärna tomaterna. Blanda ner potatis och tomater i kastrullen och smaka av med salt och peppar samt gärna hackad persilja eller basilika. Servera kycklingbenen med tomatpotatisen, bröd och broccoli.

För alla

Använd samma mängd balsamvinäger i stället för soja om du inte tål den.

Tips

Har du riktigt bråttom kan färdiggrillad kyckling serveras med tomatpotatisen som görs av 1 burk (à ca 650 g) kokt, tärnad potatis som blandas med fräst lök och tomater (för 4 port).

Gröna tipset: Servera tomatpotatisen till grönsaksbiffar om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 kycklingben
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk soja
  • 8 potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 tomater
  • 1 krm peppar
  • 2 1/2 msk hackad persilja eller basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2309 kJ / 552 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden