Kycklingben med kryddris och citronyoghurt
Himmelska kycklingben med kryddris och citronyoghurt är en fullkomlig middagsrätt som både är lättlagad och festlig! De saftiga kycklingbenen penslas med en blandning av olja, soja och honung och steks i ugnen, vilket ger dig tid att få klart det smakrika kryddriset och den sötsyrliga citronyoghurten. Ett recept som passar lika bra till vardags som till helgmyset!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2013
Ingredienser
4 portioner
16 kycklingben
1 msk olja
1 msk soja
1 tsk honung
salt och peppar
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1/2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
4 port ris eller annat gryn
1/2 citron
2 dl matyoghurt
1/2 gurka
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2498 KJ / 597 kCal
Fett26.5 g
Kolhydrater52.7 g
Protein36.1 g
Kommentarer