Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Allt i ett-kyckling

En god och enkel kycklingrätt som kan serveras både till lunch och middag. Du tillagar kycklingen tillsammans timjan och en blandning av grönsaker. Servera kycklingen tillsammans med en röra av fetaost och matyoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda kycklingen med timjan, olja, salt och peppar i en bunke.
  3. Lägg kycklingen och grönsaksblandningen i en långpanna. Sätt in i ugnen 25-30 minuter.
  4. Skär ett snitt i kycklingen, kommer klar köttsaft ut är den färdig. Gaffelmosa fetaosten och blanda med yoghurten och citronskalet. Servera med fetaröran och bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt respektive salladsost eller ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell, och ersätt fetaost med tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g kycklingben
  • 2 msk repad, finhackad timjan
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt och peppar
  • 2 krm peppar
  • 1 påse frysta grönsaker t ex medelhavsblandning à 900 g
  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1/2 citron (rivet skal)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?