Kyckling med ris och broccoli | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med ris och broccoli

Snabblagad kycklingrätt med kokt broccoli och en kall sås gjord på crème fraiche, tomatpuré och senap. Enklare kan det knappast bli!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pensla kycklingbenen med oljan. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Blanda crème fraiche med tomatpuré, senap och socker. Smaka av med salt.
  6. Dela broccolin i små buketter och skala och skär stammen i bitar. Koka i saltat vatten 3-4 minuter.
  7. Servera kycklingen med sås, broccoli och ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 900 g kycklingben
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 4 portioner ris eller annat gryn
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 msk senap
  • 1 tsk strösocker
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan