Kycklingben med champinjonsås och morotsstavar
Kycklingben med champinjonsås och morotsstavar är ett trevligt middagsrecept som passar alla dagar i veckan. Kycklingbenen steks i ugnen vilket ger dig tid att svänga ihop den mumsiga såsen av lök, champinjoner, grädde, dijonsenap och persilja. Servera med nykokt ris och morotsstavar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Kyckling
12 kycklingben
1 msk olja
salt och peppar
Champinjonsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl mjölk
2 tsk dijonsenap
1/2 kruka persilja
2 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2562 KJ / 612 kCal
Fett27.3 g
Kolhydrater56.5 g
Protein33.6 g
Kommentarer
Jag håller med Rosita, såsen var supergod med kycklingbenen är inte roliga alls att äta - oftats blir de ganska smaklösa också trots mer kryddning.
Lars
2014-08-26Såsen var väldigt god men det här med kycklingben .... hur mycket mat är det på ett sånt? Ska ni ha kyckling så ta filéer i alla fall.
Rosita
2014-08-21Hej Ann-mari! Tråkigt att höra. Men vänd dig till din butik som du fick kassen ifrån så löser de det åt dig!
Redaktionen
2014-08-19