UNDER 30 MIN | Enkel

Egg muffins

Frukost, brunch, middag… utsökta äggmuffins laddade med din egen favoritfyllning passar alla tider på dagen. Blir lätt en återkommande favorit och är superenkla att laga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt muffinsformarna på en plåt.
  2. Vispa äggen lätt, tillsätt grädde och ost. Salta och peppra.
  3. Fördela smeten i formarna. Se till så att osten blir jämt fördelad. 
  4. Lägg i lite fyllning om du vill.
  5. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter eller tills smeten stelnat.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tillbehören.
Innehåller ägg och mjölkprotein, fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 6 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • muffinsformar (som rymmer ca 1 dl)
Förslag på fyllningar
  • smulad fetaost
  • strimlad basilika
  • soltorkad tomatcrème
  • strimlade oliver
  • stekta baconstrimlor
  • strimlad salladslök
  • ajvar relish
  • pesto
  • hackad ansjovis och dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 794 kJ / 190 kCal