Kyckling ”tikka masala” med sval raita
Kyckling tikka masala med sval raita är en kryddig och smakrik rätt som du serverar med ris och raita - det indiska kökets motsvarighet till tzatsiki. Rätten tar inte lång tid att tillaga och är en utmärkt middag till både vardag och fest.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 blomkål
600 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 msk smör eller margarin
1 påse tikka masala spice mix
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk finhackad färsk ingefära
100 g cashewnötter
4 port ris (gärna basmati)
1 dl matyoghurt (10 %)
1 dl vispgrädde
Raita
1 stor vitlöksklyfta
1 gurka
2 dl matyoghurt (10 %)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3256 KJ / 778 kCal
Fett35.8 g
Kolhydrater71.5 g
Protein38.7 g
Kommentarer