Kyckling ”tikka masala” med sval raita

31
0
Kyckling ”tikka masala” med sval raita

Kyckling tikka masala med sval raita är en kryddig och smakrik rätt som du serverar med ris och raita - det indiska kökets motsvarighet till tzatsiki. Rätten tar inte lång tid att tillaga och är en utmärkt middag till både vardag och fest.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2011

Kyckling ”tikka masala” med sval raita

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 blomkål
600 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 msk smör eller margarin
1 påse tikka masala spice mix
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk finhackad färsk ingefära
100 g cashewnötter
4 port ris (gärna basmati)
1 dl matyoghurt (10 %)
1 dl vispgrädde

Raita

1 stor vitlöksklyfta
1 gurka
2 dl matyoghurt (10 %)
salt och peppar

För alla

Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Kontrollera kryddblandningen för samtliga allergener.

Gör så här

Tips

Låt fettet sitta kvar på kycklingen, det bidrar med god smak och saftighet. Skär i stället bort det på tallriken om du inte vill äta det.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3256 KJ / 778 kCal
Fett 358 g
Kolhydrater 715 g
Protein 387 g
Läs mer om näringsvärden