Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling ”tikka masala” med sval raita

Kyckling tikka masala med sval raita är en kryddig och smakrik rätt som du serverar med ris och raita - det indiska kökets motsvarighet till tzatsiki. Rätten tar inte lång tid att tillaga och är en utmärkt middag till både vardag och fest.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa blomkålen och skär i mindre buketter.
  2. Bryn lök, vitlök och kycklinglårfiléer i matfettet i en gryta. Krydda med salt. Rör ner kryddmixen och låt fräsa med någon minut. Tillsätt krossade tomater, ingefära och cashewnötter. Låt koka under lock ca 5 minuter.
  3. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Lägg tillbaka kycklingen i såsen. Tillsätt blomkål, matyoghurt och grädde. Koka ytterligare 5–10 minuter eller tills blomkålen är lagom mjuk. Gör gurkraitan under tiden.
  5. Raita: Skala och finhacka vitlöken. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i små tärningar. Blanda med vitlök och matyoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklinggrytan med raita och ris.

För alla

Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Kontrollera kryddblandningen för samtliga allergener.

Tips

Låt fettet sitta kvar på kycklingen, det bidrar med god smak och saftighet. Skär i stället bort det på tallriken om du inte vill äta det.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 blomkål
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 påse tikka masala spice mix
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 100 g cashewnötter
  • 4 port ris (gärna basmati)
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 dl vispgrädde
Raita
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3256 kJ / 778 kCal