Kyckling shawarma - kycklingkebab i ugn

Kyckling shawarma med strimlad kyckling är en variant av kycklingkebab som gärna serveras i pitabröd eller i en rulle av libabröd. Kycklingen ska ligga länge i marinaden med yoghurt och kryddor, så att det blir både mört och smakrikt. Blanda med grönsaker och laga sedan allt på en plåt i ugnen. Streetfood från Mellanöstern när den är som godast!

Ingredienser
4 portioner
Marinad
3 vitlöksklyftor
1/2 dl turkisk yoghurt
2 msk chilisås
2 msk vitvinsvinäger
2 msk citronsaft
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk shawarmakrydda
4 kycklingbröstfiléer (ca 500 g)
Grönsaker
2 röda eller gula paprikor
1 gul lök
1 msk olja
Till servering
liba- eller pitabröd
picklad gurka
toum vitlökssås
Gör så här
08:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion utan gurka, sallad och vitlökssås.
Energi1641 KJ / 393 kCal
Fett6 g
Salt1.2 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stVar hittar jag shawarmakrydda? Kan inte hitta det på ica? Birgitta
Birgitta
Hej Birgitta! Butikerna har lite olika sortiment. Hör med din handlare om den kan tas hem eller så finns den att beställa på ICAonline. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Vad är toum?
Pernilla
Hej Pernilla! Det är som en aioli fast den görs på äggvita. Går såklart bra att servera aioli eller vitlöksyoghurt till i stället. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Fungerar det lika bra att steka i stekpanna som att ugnssteka?
Helena
Hej Helena! Det går fint att steka i stekpanna också. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket