Kyckling satay med jordnötssås och kålrabbi

Satay är kött på spett med ursprung i Indonesien, men vanlig i hela Sydostasien. Marinera bitar av kycklingfilé i en söt marinad med färskriven ingefära och stek på. Gör din egen jordnötssås och servera med tunt hyvlade rotfrukter med frisk lime. Hacka gärna lite jordnötter och ställ fram som strössel!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
kyckling
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk strösocker
1 dl vatten
2 msk soja, gärna japansk soja
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt
peppar
Jordnötssås
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 msk strösocker
3 dl vatten
1 1/2 dl salta jordnötter
1 msk soja, gärna japansk soja
1/2 lime
salt
Rotfrukter
250 g kålrabbi
2 morötter
1/2 msk olivolja
1/2 lime
salt
peppar
Gör så här
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 622 kCal
Fett22.1 g
Kolhydrater60.3 g
Protein42.5 g

Kommentarer
6 stSupergott! Alla mellan 3-50 år åt med god aptit.
Karin
En stor favorit
Sigridur
Supergott! Toppenrecept! Alla i familjen åt inklusive barnen! Det här gör vi om fler gånger!
Ida
Mycket bra! Hela familjen åt!
Helena
Jättegott! Goda smaker, allt var gott!
Carina
Hej Carina! Vad kul att höra att du gillade den, det ska jag hälsa till våra kockar. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
ICA-köket
Väldigt gott!
Åsa