UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad gurka

Ett krispigt och saftigt tillbehör till grillad mat. Gurkan värms snabbt i elden eller glöden i grillen, så använd en eldfast skål. Krydda gurkan med chiliflagor och salt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ur kärnorna. Skiva i 1/2 cm tjocka halvmånar.
  2. Lägg gurkan i en eldfast skål och värm några minuter i elden eller glöden i grillen. Strö över chiliflagorna och lite salt.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gurka
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 27 kJ / 7 kCal