Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grillad gurka

Ett krispigt och saftigt tillbehör till grillad mat. Gurkan värms snabbt i elden eller glöden i grillen, så använd en eldfast skål. Krydda gurkan med chiliflagor och salt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ur kärnorna. Skiva i 1/2 cm tjocka halvmånar.
  2. Lägg gurkan i en eldfast skål och värm några minuter i elden eller glöden i grillen. Strö över chiliflagorna och lite salt.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gurka
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 27 kJ / 7 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept