Kyckling- och tomatsoppa

Ett snabblagat och gott recept på kycklingsoppa med smak av curry. Den härliga soppan gör du av bland annat kyckling, äpple, lök och grädde. Passar barn såväl som vuxna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011

Ingredienser
4 portioner
450 g kycklinglårfilé
1 rött äpple
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 msk curry
2 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tärningar grönsaksbuljong eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1468 KJ / 350 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater19 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
16 stMycket god! Omtyckt av stora och små! Jag gjorde som många tipsat om och minskade tomaterna till en förpackning och ersatte vätskan med mjölk och vatten. Tog även lite mer curry. Nästa gång ska jag skära mindre äppelbitar samt ha små tärningar av morot också.
Caroline
Det var en av de bästa soppor jag ätit. Gav mersmak 😋
Lena
Väldigt gott och mättande! Kör ett paket passerade tomater, ökar lite på vattnet och grädden istället. Mums!
Sofia