Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling- och potatissallad med korianderdressing

En matig sallad sitter sällan fel. Förgyll salladen med marinerad kyckling, god potatis och en härlig dressing med smak av koriander. Kycklingen och potatisen gör att salladen blir riktigt mättande och god!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Marinera den enligt anvisningar på påsen, gärna redan på morgonen.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen och stek ca 20 minuter, tills den är mjuk.
  3. Blanda dressingen.
  4. Skär champinjonerna i fyra delar. Stek i olivolja i het stekpanna. Lyft ur. Stek kycklingen ca 6 minuter.
  5. Lägg potatis, sallad och kyckling på ett fat. Ringla dressingen över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 1 påse kycklingmarinad (à 75 g)
  • 2 sötpotatisar
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 200 g champinjoner
  • 1 kruka ruccolasallad
Dressing
  • 1 finhcakad vitlöksklyfta
  • 2 cm finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 4 msk balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 3/4 kruka finhackad koriander
  • 1 1/2 msk pressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan