Kyckling och krämig majs med myntasallad
I denna rätt serveras kyckling tillsammans med krämig majs och en fräsch myntasallad. Stompet med majs får du genom att stöta den kokta potatisen med grädde och sedan vända ned majsen. Avnjut med den ugnsstekta kycklingen och salladen gjord på tomater, chili och färsk mynta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015
Ingredienser
4 portioner
Majsstomp
900 g fast potatis
1 förp majskorn (à 340 g)
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Myntasallad
4 tomater
1 röd peppar
1 kruka mynta
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Kyckling
4 kycklingbröstfiléer
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2693 KJ / 646 kCal
Fett29 g
Salt2.54 g
Kolhydrater56 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Jessica och Mimi! Det undrar vi med.... så vi tar bort det i receptet då det ej fyller någon funktion. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-10-13Jag undrar också varför jag skall spara majsspadet?
Mimi
2015-10-10Varför skall jag spara majsspadet?
Jessica
2015-10-09