Kyckling och champinjoner i ostronsås med morotssallad
Alla som älskar det asiatiska köket; räck upp en hand! Den stekta kycklingen äts med en sås som består av bland annat champinjoner, ostronsås, vitlök och lime. Förutom riset, som är ett givet tillbehör, slänger du lätt ihop en morotssallad, och smaksätter även den med lite lime. Mums!
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
ca 700 g kycklingfilé
1/2 msk olja
salt
peppar
Champinjoner
1 gul lök
250 g färska champinjoner
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 dl ostronsås
2 dl vatten
1/2 lime
Morotssallad
2 morötter
1/2 lime
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1990 KJ / 474 kCal
Fett9 g
Salt1.3 g
Kolhydrater45 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För salt tyckte jag
Carina
2024-06-20Bra smak! Inte alls för salt tycker jag. Valde att skippa salladen och hyvlade ner morötter direkt i stekpannan tillsammans med det andra.
Emelie
2022-07-05Så gott! Jag hoppade över salladen och slantade istället morötter och en paprika som jag stekte med övriga grönsaker. Så gott, snabbt och lättlagat!
Johanna
2021-07-27