UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling och champinjoner i ostronsås med morotssallad

Alla som älskar det asiatiska köket; räck upp en hand! Den stekta kycklingen äts med en sås som består av bland annat champinjoner, ostronsås, vitlök och lime. Förutom riset, som är ett givet tillbehör, slänger du lätt ihop en morotssallad, och smaksätter även den med lite lime. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i 4 delar på längden.
  3. Stek kycklingen runt om i oljan i en stekpanna ca 6 minuter krydda med salt och peppar och lyft upp kycklingbitarna på en tallrik.
  4. Champinjoner: Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek lök och champinjoner i oljan i stekpannan. Sänk värmen och pressa i vitlöken, krydda med peppar och rör i ostronsås och vatten.
  5. Vänd försiktigt ner kycklingen. Låt allt bli varmt och smaka av med saft från limen.
  6. Morotssallad: Hyvla eller skala långa remsor av morötterna, pressa över limesaft. Blanda i ärtskottet och skär i koriandern.
  7. Servera kycklingen i såsen med ris och morotssallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i ostronsåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna fullkorn)
  • ca 700 g kycklingfilé
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
Champinjoner
  • 1 gul lök
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl ostronsås
  • 2 dl vatten
  • 1/2 lime
Morotssallad
  • 2 morötter
  • 1/2 lime
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
  • 1 kruka koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 1990 kJ / 474 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept