Arabisk kycklingröra ”Tarator dajaj”

Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
0
Arabisk kycklingröra ”Tarator dajaj”

Medelhavsrörorna hummus och baba ganoush är många väl bekanta med. Tarator dajaj är en minst lika populär röra i många länders matkultur. Plocka köttet av kokt kyckling och blanda med tjock yoghurt. Smaksätt med sesampastan tahini, vitlök och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Arabisk kycklingröra ”Tarator dajaj”

Ingredienser

4 portioner
2 kycklingklubbor
1 kanelstång
3 svartpepparkorn
1 gul lök
1 dl matyoghurt (10 %)
1/2 dl tahini
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl färskpressad citronjuice
salt

Till servering

bröd (t ex. liba-, pita- eller tortillabröd)
valnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1917 KJ / 458 kCal
Fett22 g
Salt2.6 g
Kolhydrater42 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Tarator – Tahinisås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Klassisk baba ganoush
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ras-el-hanout
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baba ganoush med mynta och chili
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Baba ganoush med pumpakärnor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Falafel med tabbouleh och hummus
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga