Kyckling- och ädelostsås
Kyckling- och ädelostsås är en mycket delikat och luxuös rätt med förstklassiga råvaror som kycklingfilé, basilika, rucola, rädisor och ädelost. Rätten är snabblagad och smakerna passar till både vardag och fest.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
4 portioner
3 - 4 kycklingfiléer
5 dl matlagningsgrädde (5%) eller crème fraiche
1 hönsbuljongtärning
100 g ädelost
1 1/2 dl basilika, rucolasallat och persilja (blandat grönt)
tagliolini
rostade solrosfrön
rädisor
svartpeppar
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi tyckte att såsen blev jätte god men kycklingen blev torr. Nästa gång väntar jag inte tills den blir gyllene brun utan jag kollar så att den blir genomstekt.
Patrick
2024-09-24Väldigt gott! Till och med vår kräsna 4-åring älskade detta, vi råkade dock ta i 175 gram ädelost (blå Kvibille) men det blev riktigt bra!
Linnéa
2024-06-23Det står Matlagningsgrädde (5%) men det ska väl stå (15%)? Ska prova receptet idag.
Karl-jörgen
2023-11-26Hej Karl-Jörgen! Ja, där hade tryckfelsnisse varit framme. Tack för att du uppmärksammade oss på det, nu är receptet uppdaterat. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-01