Kyckling- och ädelostsås

Betyg 4 av 5.
31 personer har röstat
6
Kyckling- och ädelostsås

Kyckling- och ädelostsås är en mycket delikat och luxuös rätt med förstklassiga råvaror som kycklingfilé, basilika, rucola, rädisor och ädelost. Rätten är snabblagad och smakerna passar till både vardag och fest.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Kyckling- och ädelostsås

Ingredienser

4 portioner
3 - 4   kycklingfiléer
5 dl  matlagningsgrädde (5%) eller crème fraiche
1   hönsbuljongtärning
100 g  ädelost
1 1/2 dl  basilika, rucolasallat och persilja (blandat grönt)
tagliolini
rostade solrosfrön
rädisor
svartpeppar
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Tog mer ädelost och tillsatte vitlökspulver när jag stekte kycklingen. Kommer att göra igen.

Birgit

2022-06-25

Alla i familjen tycker mycket om denna maträtt, även 13-åringen som aldrig skulle äta ädelost annars ;-) Mums!

Madelene

2021-03-23

mycket gott, men nästa gång ska jag inte blanda såsen med pastan då jag tyckte att såsen försvann och därmed lite av smaken.

Amanda

2016-03-31

Testa liknande recept

Sallad på krossad färskpotatis och ädelost 
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvre chaud - chèvretoast
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostcrème
Betyg 2.8 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quesadillas San Francisco (Quesadillas Pulp Fiction)
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostmuffins
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakswhoopie
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga