Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling- och ädelostsås

Kyckling- och ädelostsås är en mycket delikat och luxuös rätt med förstklassiga råvaror som kycklingfilé, basilika, rucola, rädisor och ädelost. Rätten är snabblagad och smakerna passar till både vardag och fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i tärningar och fräs dem gyllene i smör.
  2. Häll på matlagningsgrädde eller crème fraiche. Smula ner hönsbuljongtärningen och ädelosten.
  3. Hacka blandat grönt, såsom persilja, rucola och basilika och vänd ner. Smaka av med svartpeppar.
  4. Vänd ner den kokta tagliolinin och toppa med rostade solrosfrön och strimlade rädisor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 5 dl matlagningsgrädde (5%) eller crème fraiche
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 100 g ädelost
  • 1 1/2 dl basilika, ruccolasallat och persilja (blandat grönt)
  • kokt tagliolini
  • rostade solrosfrön
  • rädisor
  • svartpeppar
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?