Kyckling med risotto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kyckling med risotto

En utsökt risotto med sparris, lök, vin och parmesan är ett perfekt tillbehör till saftiga kycklingfiléer som fått ta smak av syrlig citron och äppelcider. Hackad persilja och citron som garnering gör rätten gudomlig.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rimlag: Blanda ihop samtliga ingredienser till lagen. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse. Häll på lagen. Låt rimma i kylskåp i minst 4 timmar.
  2. Risotto: Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 8 minuter. Om sparrisen är grön behöver den inte skalas. Spar 2 dl av sparrisvattnet (för 4 port).
  3. Finhacka löken och fräs den i olivolja i en rejäl kastrull. Lägg i riset och rör om. Häll i kycklingbuljong, sparrisvatten samt vin. Sjud riset i ca 20 minuter.
  4. Skär sparrisen i fina bitar och rör ner i riset. Rör även ner parmesanosten.
  5. Buljong: Koka upp kycklingbuljong, cider, citronsaft, persiljestjälkar och finhackat sidfläsk. Torka av kycklingbrösten. Lägg ner dem i buljongen och sjud i ca 7 minuter.
  6. Ta ur dem ur kastrullen. Låt vätskan koka ner något. Smaksätt med lite rivet citronskal, persilja, hackat äpple och ev valfria fintärnade grönsaker.
  7. Servera i djupa, varma tallrikar med persiljebuljong, uppskuret kycklingbröst, rivet citronskal och persilja samt risotton.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingbröst (à ca 170 g)
Rimlag
  • 1/2 dl salt
  • 1/2 dl socker
  • saft av 1 citron
Sparrisrisotto
  • 8 sparrisar
  • 2 schalottenlökar
  • olivolja till stekning
  • 3 dl avorioris
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl riven färsk parmesanost
Persiljebuljong
  • 5 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl äppelcider
  • saft av 1/2 citron
  • 4 msk finhackad persilja
  • 100 g rökt sidfläsk
Garnering
  • skal av 1/2 citron
  • 2 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info