Kyckling med risotto
En utsökt risotto med sparris, lök, vin och parmesan är ett perfekt tillbehör till saftiga kycklingfiléer som fått ta smak av syrlig citron och äppelcider. Hackad persilja och citron som garnering gör rätten gudomlig.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröst (à ca 170 g)
Rimlag
1/2 dl salt
1/2 dl socker
saft av 1 citron
Sparrisrisotto
8 sparrisar
2 schalottenlökar
olivolja till stekning
3 dl avorioris
3 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
1 dl riven färsk parmesan
Persiljebuljong
5 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
2 dl äppelcider
saft av 1/2 citron
4 msk finhackad persilja
100 g rökt sidfläsk
Garnering
skal av 1/2 citron
2 msk finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
det va verkligen en smidig varijant att krydd sätta kycklingen på
Carina
2006-01-04