Kyckling med risotto

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Kyckling med risotto

En utsökt risotto med sparris, lök, vin och parmesan är ett perfekt tillbehör till saftiga kycklingfiléer som fått ta smak av syrlig citron och äppelcider. Hackad persilja och citron som garnering gör rätten gudomlig.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Kyckling med risotto

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingbröst (à ca 170 g)

Rimlag

1/2 dl salt
1/2 dl socker
saft av 1 citron

Sparrisrisotto

8 sparrisar
2 schalottenlökar
olivolja till stekning
3 dl avorioris
3 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
1 dl riven färsk parmesan

Persiljebuljong

5 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
2 dl äppelcider
saft av 1/2 citron
4 msk finhackad persilja
100 g rökt sidfläsk

Garnering

skal av 1/2 citron
2 msk finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

det va verkligen en smidig varijant att krydd sätta kycklingen på

Carina

2006-01-04

Testa liknande recept

Sparrisrisotto med prästost och grillad kycklingfilé
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto med ruccola
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamprisotto med Västerbottensost
Betyg 2.9 av 5.
60 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med rödlök och skinka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med svamp och broccoli
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga