Kyckling med risotto

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kyckling med risotto

En utsökt risotto med sparris, lök, vin och parmesan är ett perfekt tillbehör till saftiga kycklingfiléer som fått ta smak av syrlig citron och äppelcider. Hackad persilja och citron som garnering gör rätten gudomlig.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingbröst (à ca 170 g)

Rimlag

1/2 dl salt
1/2 dl socker
saft av 1 citron

Sparrisrisotto

8 sparrisar
2 schalottenlökar
olivolja till stekning
3 dl avorioris
3 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
1 dl riven färsk parmesan

Persiljebuljong

5 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
2 dl äppelcider
saft av 1/2 citron
4 msk finhackad persilja
100 g rökt sidfläsk

Garnering

skal av 1/2 citron
2 msk finhackad persilja

Gör så här

04:00:00
00:08:00
00:20:00
00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • det va verkligen en smidig varijant att krydd sätta kycklingen på

    Carina

Testa liknande recept

  • Risotto med ruccola
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Risotto med rödlök och skinka
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svamprisotto med Västerbottensost
    Betyg 2.9 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dadelrisotto med saffran
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad