Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Asiatiska piroger

Briljanta munsbitar med krämig kycklingröra inbakad i frasigt paket. Curry och honung gifter sig väl med varandra och ger kycklingröran underbara sötsalta smaker. Pensla dina asiatiska piroger med ägg och strö över sesamfrön innan gräddning.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Tina smördegsplattorna i ca 15 minuter.
  3. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Smält matfettet och fräs upp kyckling och lök.
  4. Kavla ut smördegsplattorna något. Dela varje platta i 3-4 trianglar.
  5. Blanda samman kyckling, lök, ris, crème fraiche, kryddor samt honung. Fördela fyllningen på smördegstriangeln. Vik och pressa samman de öppna sidorna med en gaffel.
  6. Pensla knytena med ett uppvispat ägg och strö över lite sesamfrö. Grädda i ca 8 minuter i nedre delen av ugnen.

För alla

Innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 5 smördegsplattor
  • 2 kycklingfiléer
  • 1/2 purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl jasminris
  • 4 msk crème fraiche
  • 1/2 msk curry
  • 2 tsk thailändsk currypasta
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
Pensling
  • 1 ägg
  • sesamfrö
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?