Asiatiska piroger

55
5
Asiatiska piroger

Briljanta munsbitar med krämig kycklingröra inbakad i frasigt paket. Curry och honung gifter sig väl med varandra och ger kycklingröran underbara sötsalta smaker. Pensla dina asiatiska piroger med ägg och strö över sesamfrön innan gräddning.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Asiatiska piroger

Ingredienser

8 portioner
5 smördegsplattor
2 kycklingfiléer
1/2 purjolök
2 msk smör eller margarin
1 dl jasminris
4 msk crème fraiche
1/2 msk curry
2 tsk thailändsk currypasta
1 1/2 msk flytande honung
1/2 tsk salt

Pensling

1 ägg
sesamfrö

För alla

Innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Emma

2020-06-02

Gott, men skulle nog hellre servera det som förrätt än huvudrätt. Väldigt pilligt med smördegen att få till så små trekanter. Slutade med att vi delade smördegen i tre delar och gjorde rektangulära piroger. Kändes klent att steka kycklingen utan kryddor så vi stekte den i kryddorna för en extra knuff, men var ändå väldigt klen i smaken. Smakade dock väldigt gott, fast klent!

Camilla

2007-11-20

Mycket goda piroger

Anna-lena

2004-09-02

Jättegoda tillsammans med en sallad , även som huvudrätt.