Kyckling med potatis- och majssallad och äppelsås
Hemligheten bakom denna rätt är den goda såsen som görs med grekisk yoghurt, strimlor av äpple och honung. Potatissalladen med majs och salladslök passar också perfekt till de grillade kycklingfiléerna.
Ingredienser
4 portioner
1 citron (skal och saft)
Potatis- och majssallad
800 g potatis
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
3 krm svartpeppar
150 g majskorn
1 förp salladslök (à 125 g)
150 g fetaost
65 g babyspenat
Äppelsås
2 äpplen
3 dl grekisk yoghurt
1/2 tsk honung
3 krm salt
2 krm svartpeppar
1 förp bbq-marinerade kycklingfiléer (à 800 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3480 KJ / 832 kCal
Fett46 g
Salt6 g
Kolhydrater53 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev så gott! 5/5 av alla här hemma.
Anna
2024-08-08Gott! Somrigt och fräscht.
Pernilla
2024-07-04Jättegott, hade med fördel i lite mindre av potatisen.
Eva-lena
2022-08-13