Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med mozzarella och skinka

En god kycklingrätt med ljuvlig krämighet från mozzarella och en härlig sälta från den torkade skinkan som lindas om kycklingen och mozzarellan. En bjudrätt som du serverar på en bädd av pasta och salladslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i olja i en stekpanna. Lägg den på ett ugnssäkert fat och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut den och höj värmen till 225°C.
  3. Skär osten i skivor och lägg den på kycklingen. Vira en skinkskiva om varje filé. Stek i övre delen av ugnen i ca 5 minuter. Strö över basilika. Servera med pasta och salladslök.

Tips

Om kycklingen är stekt i förväg behöver man öka gratineringstiden några minuter för att kycklingen ska bli genomvarm.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (à ca 120 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 mozzarellaost (à ca 125 g)
  • 4 tunna skivor torkad skinka
  • färsk basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?