Kyckling med mozzarella och skinka
En god kycklingrätt med ljuvlig krämighet från mozzarella och en härlig sälta från den torkade skinkan som lindas om kycklingen och mozzarellan. En bjudrätt som du serverar på en bädd av pasta och salladslök.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 120 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
1 mozzarella (à ca 125 g)
4 tunna skivor torkad skinka
färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Säkert gott men inte hunnit smaka. Dock stämmer tillagningstiden inte alls. Brynt plus 15 min i ugnen och 5 min högt upp så saknades det nästan 30grader inne i filéerna. Jo. Temperaturerna följdes.
Magnus
2024-09-10Underbart gott. Ny favorit! Använde dock quinoa i stället för pasta, blandat med babyspenat.
Kerstin
2008-11-07Väldigt gott och lättlagat, har testat med olika lufttorkade skinkor, godast med Serrano, då är det riktigt festligt, serverade med bulgur blandad med babyspenat samt med stekta champinjoner och kantareller.
Sirkka
2007-05-18