Kyckling med mozzarella och skinka

9
6
Kyckling med mozzarella och skinka

En god kycklingrätt med ljuvlig krämighet från mozzarella och en härlig sälta från den torkade skinkan som lindas om kycklingen och mozzarellan. En bjudrätt som du serverar på en bädd av pasta och salladslök.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Kyckling med mozzarella och skinka

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 120 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
1 mozzarella (à ca 125 g)
4 tunna skivor torkad skinka
färsk basilika

Gör så här

Tips

Om kycklingen är stekt i förväg behöver man öka gratineringstiden några minuter för att kycklingen ska bli genomvarm.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Kerstin

2008-11-07

Underbart gott. Ny favorit! Använde dock quinoa i stället för pasta, blandat med babyspenat.

Sirkka

2007-05-18

Väldigt gott och lättlagat, har testat med olika lufttorkade skinkor, godast med Serrano, då är det riktigt festligt, serverade med bulgur blandad med babyspenat samt med stekta champinjoner och kantareller.

Karin

2007-04-08

servera tillsammans med röd Quinoa så ser det läckrare ut!