Kyckling med ljummen medelhavssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med ljummen medelhavssallad

Recept på grillad kyckling med ljuvlig, ljummen medelhavssallad. Salladen gör du på kokt fänkål, potatis och kronärtskocka. Du har även i tomat, avokado, paprika, gurka, isbergssallad och mozzarella. Servera grillade kycklingfiléer med salladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skölj och torka kycklingfiléerna med hushållspapper. Salta och peppra dem. Grilla och efterstek dem i ugnen i ca 20 minuter, eller tills de är genomstekta.
  3. Koka fänkål, potatis och kronärtskockan i lättsaltat vatten. Skär de kokta grönsakerna samt de övriga ingredienserna till salladen i bitar.
  4. Rör ihop ingredienserna till vinägretten.
  5. Blanda grönsakerna och osten med vinägretten. Skiva kycklingfiléerna och servera till salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
Sallad
  • 1 fänkål
  • 3 skalade potatisar
  • 1 kronärtskocka
  • 2 bifftomater
  • 1 skalad och urkärnad avokado
  • 1 urkärnad gul paprika
  • 1 urkärnad röd paprika
  • 1/2 gurka
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 mozzarellaost (à ca 125 g)
Vinägrett
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk grovkornig senap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info