Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Rosé- och hallondrink

Ta tillvara sommarens hallonskörd i en fräsch fördrink baserad på rosévin. Ett snabbtips är annars att blanda väl kylt rosévin med koncentrerad hallonsaft efter tycke och smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa rosévin med frysta, halvtinade hallon och socker med stavmixer eller i matberedare.
  2. Lägg en tunn kökshandduk i ett durkslag med en bunke under. Låt vinet rinna av genom handduken för att få en klar dryck.
  3. Servera drinken väl kyld. Garnera ev med färska hallon och basilikablad.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Turbodrink: Blanda väl kylt rosévin med konc hallonsaft efter tycke och smak.

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna enligt recetet.

Ingredienser

Portioner: 4 glas
  • 1/2 flaska rosévin (à 750 ml)
  • 125 g frysta, halvtinade hallon
  • 2 1/2 msk socker
Till garnering
  • färska hallon
  • basilikablad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer