Rosé- och hallondrink

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Rosé- och hallondrink

Ta tillvara sommarens hallonskörd i en fräsch fördrink baserad på rosévin. Ett snabbtips är annars att blanda väl kylt rosévin med koncentrerad hallonsaft efter tycke och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Rosé- och hallondrink

Ingredienser

4 glas
1/2 flaska rosévin (à 750 ml)
125 g frysta, halvtinade hallon
2 1/2 msk socker

Till garnering

färska hallon
basilikablad

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Bärdröm
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sommardrink
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vit sangria med hallon
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bärig lakrits
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hallon- och limedrink
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hallon- och rosensaft
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga