Rosé- och hallondrink

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Rosé- och hallondrink

Ta tillvara sommarens hallonskörd i en fräsch fördrink baserad på rosévin. Ett snabbtips är annars att blanda väl kylt rosévin med koncentrerad hallonsaft efter tycke och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Rosé- och hallondrink

Ingredienser

4 glas
1/2   flaska rosévin (à 750 ml)
125 g  frysta, halvtinade hallon
2 1/2 msk  socker

Till garnering

färska hallon
basilikablad

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Turbodrink: Blanda väl kylt rosévin med konc hallonsaft efter tycke och smak.

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna enligt recetet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Bärdröm
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sommardrink
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Iste med hallon & ingefära
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vit sangria med hallon
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hallon- och limedrink
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hallondrink
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga