Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bön- och potatissoppa med enkel pistou

En värmande soppa till middag? Prova då mumsig bön- och potatissoppa med enkel pistou. Låt din mättande soppa koka ihop sig före du tillsätter borlottibönor, lite bacon och len örtsås. Ät med bröd och resten av baconet samt mer sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka gul lök. Finstrimla salladslökar. Skala och skär morot och potatisar i ca 1/2 cm stora tärningar.
  2. Strimla bacon. Stek det i en gryta 2–3 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Fräs löken i stekfettet ca 3 minuter. Tillsätt salladslök, morot och smulade hönsbuljongtärningar, fräs ca 3 minuter. Tillsätt potatis, skalad vitlöksklyfta och hälften av vattnet. Koka upp och låt småkoka ca 10 minuter med lock.
  4. Mixa tomat (i bitar), vitlöksklyftor, basilikablad och persiljeblad med stavmixer. Blanda i olivolja, salt och peppar.
  5. Mosa ev grönsakerna lätt med en gaffel. Tillsätt borlottibönor, avsköljda, och resten av vattnet, koka upp. Rör ner hälften av bacon och sås. Toppa med resten av baconet och såsen. Bjud rostat bröd till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd används.

Tips

Toppa gärna med riven ost, men observera att rätten då inte längre är fri från mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 1/2 salladslökar
  • 1 morot
  • 3 potatisar
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 2 smulade hönsbuljongtärningar
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 tomat
  • 3 vitlöksklyftor
  • 8 dl vatten
  • 1/2 dl basilikablad
  • 1/2 dl persiljeblad
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk borlottibönor (à 400 g)
  • ev rostat bröd till servering
Lägg till i inköpslistan