Kyckling med kokos- och saffransris och granatäpple

Familjens nya smakrika och färggranna vardagsfavorit där kyckling, ris och saffran kokas tillsammans i kokosmjölk. Toppa den gula, saffransdoftande grytan med granatäpplekärnor, pistagenötter och persilja och ät tillsammans med yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
600 g kycklinglårfilé
2 msk olja
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 förp saffran (à 1/2 g)
4 dl basmatiris (med 10-12-minuters koktid)
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
5 dl vatten
1 tsk salt
Till servering
1 dl granatäppelkärnor
1/2 dl hackade pistagenötter
1/2 dl hackad persilja
matyoghurt (10 %)
Gör så här
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med serveringsförslag exkl yoghurt.
Energi3562 KJ / 852 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater76 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde precis som det stod i receptet och det blev väldigt god smak av kokos och saffran. Inga problem med riset. Gott med granatäpplekärnorna !
Charlotte
2025-07-28Jättegott! Använde 2 påsar saffran och skippade garneringen. Koktid enligt recept perfekt med mitt basmatiris.
Ulrica
2024-11-24Vad menar ni med en förpackning kokosmjölk som är 400 g? Menar ni ICAs förpackning som är 400 ml? Man brukar ju mäta vätska i volym?
Gabriella
2024-10-20