Kyckling med kokos- och saffransris och granatäpple

Familjens nya smakrika och färggranna vardagsfavorit där kyckling, ris och saffran kokas tillsammans i kokosmjölk. Toppa den gula, saffransdoftande grytan med granatäpplekärnor, pistagenötter och persilja och ät tillsammans med yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
600 g kycklinglårfilé
2 msk olja
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 förp saffran (à 1/2 g)
4 dl basmatiris (med 10-12-minuters koktid)
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
5 dl vatten
1 tsk salt
Till servering
1 dl granatäppelkärnor
1/2 dl hackade pistagenötter
1/2 dl hackad persilja
matyoghurt (10 %)
Gör så här
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med serveringsförslag exkl yoghurt.
Energi3562 KJ / 852 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater76 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
27 stGjorde precis som det stod i receptet och det blev väldigt god smak av kokos och saffran. Inga problem med riset. Gott med granatäpplekärnorna !
Charlotte
Jättegott! Använde 2 påsar saffran och skippade garneringen. Koktid enligt recept perfekt med mitt basmatiris.
Ulrica
Vad menar ni med en förpackning kokosmjölk som är 400 g? Menar ni ICAs förpackning som är 400 ml? Man brukar ju mäta vätska i volym?
Gabriella
Har nu gjort denna rätt tre gånger och varenda gång är riset hårt! Och då har jag t.o.m. låtit grytan puttra 20-30min. Vad gör jag för fel? ICAs ekologiska basmatiris alla ggr. Annars jättegott. Vill så gärna få till det nån gång. Har aldrig haft problem med att koka ris tidigare…
Åsa
Hej Åsa! Det var verkligen konstigt... Vi har precis provlagat receptet med ett annat 12-minuters ris (precis som Icas ekologiska) och det blir verkligen perfekt efter 15 minuter. Hmm. Jag vet inte vad som kan ha hänt faktiskt. Om du vågar testa igen, så stek kycklingen för sig, så kan du ha full koll på riset! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan denna rätt göras i i en gryta i ugnen? Isf vilken temperatur rekommenderar ni? Lena
Lena
Hej Lena! Vilken rolig fråga. Ja det måste ju fungera jättebra! Testade du? Jag skulle tippa på att 150 grader i ugnen skulle passa bra och tiden får man nog prova sig fram på. Vänliga hälsningar Tove.
ICA-köket
Om jag ska laga detta ikväll och har råkat köpa basmatiris som har koktid 10 min. Istället för normala kanske 20 min. Visst de står ” eller att kycklingens innertemp är 72 grader. Men tycker det känns meckigt att veta hur man ska tajma saker.
Fia
Hej Fia! Nu har du ju redan hunnit laga rätten, hoppas du gillade den. Vi har stämt av med receptkreatören och det bör fungera även med ett ris med lite kortare koktid det viktiga är att kontrollera att kycklingen blivit klar, riset bör inte hinna bli överkokt. Du får gärna skriva hur det gick och vad du tyckte. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jättegott blev det. Jag skippade det där sista med granatäpple, nötter och persilja. För dyrt för så lite. Det blev ändå en höjdare.
Peter
Tycker det var ett bra recept och inte alls smaklöst som många skriver. Däremot är det en mild smak av kokos och saffran, det enda jag tyckte behövdes var lite mer salt för höja de andra smakerna. Det blir ganska mycket ris i förhållande till kyckling, men inget problem tyckte jag. Barnen älskade detta!
Erik
Verkligen inget recept att laga igen. Totalt smaklös rätt. Den ser roligare ut på bild än vad den smakar.
Alexander
Jättegott och enkelt! Kommer att lagas igen.
Eva-lena