Kyckling med kanel- & kardemummacouscous (Inyama ye nkukhu)

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
2
Kyckling med kanel- & kardemummacouscous (Inyama ye nkukhu)

Överraska familjen med denna aromatiska kyckling med kanel- och kardemummacouscous. Sjud kycklingen med mild schalottenlök och finhackad chili medan du gör din smakrika couscous. Servera din mumsiga Inyama ye nkukhu direkt och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2000

Kyckling med kanel- & kardemummacouscous (Inyama ye nkukhu)

Ingredienser

4 portioner
500 g  kycklingfilé lår eller bröst
smör att steka i
6   schalottenlökar
1/2   grön chilifrukt
1   pkt saffran
2 tsk  curry
1 tsk  spiskummin
2 dl  vatten
1/2   hönsbuljongtärning
3 msk  citronsaft
1 tsk  salt

Couscous

4 dl  couscous
1/2 krm  kanel
1 tsk  malen kardemumma
2 msk  smör
1   kycklingbuljongtärning
4 dl  vatten
1/2 tsk  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt goda smaker och kycklingen bli härligt saftig.

Carina

2022-06-18

Jättegoda smaker men tar endast 3 dl couscous nästa gång, blir annars för torrt. Möjligtvis även att jag steker paprika, saknade lite mer grönsaker.

Karolina

2018-07-17

Testa liknande recept

Krämig kardemummadessert
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginegryta med koriander och mynta
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Injera – Etiopiskt tunnbröd
Betyg 3.2 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lager-på-lager kaffe
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tomatcouscous med ingefärsrostad broccoli och sojabönor
Betyg 3.5 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga