Kyckling med kanel- & kardemummacouscous (Inyama ye nkukhu)

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
2
Kyckling med kanel- & kardemummacouscous (Inyama ye nkukhu)

Överraska familjen med denna aromatiska kyckling med kanel- och kardemummacouscous. Sjud kycklingen med mild schalottenlök och finhackad chili medan du gör din smakrika couscous. Servera din mumsiga Inyama ye nkukhu direkt och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2000

Kyckling med kanel- & kardemummacouscous (Inyama ye nkukhu)

Ingredienser

4 portioner
500 g  kycklingfilé lår eller bröst
smör att steka i
6   schalottenlökar
1/2   grön chilifrukt
1   pkt saffran
2 tsk  curry
1 tsk  spiskummin
2 dl  vatten
1/2   hönsbuljongtärning
3 msk  citronsaft
1 tsk  salt

Couscous

4 dl  couscous
1/2 krm  kanel
1 tsk  malen kardemumma
2 msk  smör
1   kycklingbuljongtärning
4 dl  vatten
1/2 tsk  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt goda smaker och kycklingen bli härligt saftig.

Carina

2022-06-18

Jättegoda smaker men tar endast 3 dl couscous nästa gång, blir annars för torrt. Möjligtvis även att jag steker paprika, saknade lite mer grönsaker.

Karolina

2018-07-17

Testa liknande recept

Baba ganoush med pumpakärnor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Injera – Etiopiskt tunnbröd
Betyg 3.2 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baklava
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatcouscous med ingefärsrostad broccoli och sojabönor
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lager-på-lager kaffe
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kalvfärsbiffar med morotstzatziki
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga