Kyckling med kanel- & kardemummacouscous (Inyama ye nkukhu)
Överraska familjen med denna aromatiska kyckling med kanel- och kardemummacouscous. Sjud kycklingen med mild schalottenlök och finhackad chili medan du gör din smakrika couscous. Servera din mumsiga Inyama ye nkukhu direkt och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2000
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfilé lår eller bröst
smör att steka i
6 schalottenlökar
1/2 grön chilifrukt
1 pkt saffran
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
3 msk citronsaft
1 tsk salt
Couscous
4 dl couscous
1/2 krm kanel
1 tsk malen kardemumma
2 msk smör
1 kycklingbuljongtärning
4 dl vatten
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt goda smaker och kycklingen bli härligt saftig.
Carina
2022-06-18Jättegoda smaker men tar endast 3 dl couscous nästa gång, blir annars för torrt. Möjligtvis även att jag steker paprika, saknade lite mer grönsaker.
Karolina
2018-07-17