Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med kanel- & kardemummacouscous (Inyama ye nkukhu)

Överraska familjen med denna aromatiska kyckling med kanel- och kardemummacouscous. Sjud kycklingen med mild schalottenlök och finhackad chili medan du gör din smakrika couscous. Servera din mumsiga Inyama ye nkukhu direkt och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  2. Skala och skiva schalottenlöken och finhacka chilin. Fräs det med kryddorna i smör i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, citronsaft och kyckling. Låt sjuda i ca 15 minuter under lock (tillsätt vatten om det behövs). Salta.
  3. Couscous: Fräs kryddorna i smöret i en gryta, tillsätt couscousen och rör runt utan att det får färg. Tillsätt buljongtärning, vatten och salt och låt koka upp. Täck med lock, dra grytan från plattan och låt stå och dra i ca 10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé lår eller bröst
  • smör att steka i
  • 6 schalottenlökar
  • 1/2 grön chilifrukt
  • 1 pkt saffran
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 3 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
Couscous
  • 4 dl couscous
  • 1/2 krm kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 msk smör
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare