Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling med jordnötter och sweet chili

Detta recept på kyckling med jordnötter och sweet chili är en asieninspirerad utsökt rätt med mycket smak och en tillagningstid på under 30 minuter. Servera kycklingen med ris och toppa med jordnötter. Supergott och uppskattat hos vuxna och barn!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kyckling, urkärnad paprika och ansad purjolök i strimlor.
  3. Bryn kyckling och paprika i oljan i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Låt bambuskotten rinna av och lägg dem och purjolöken i stekpannan. Häll över sweet chili och vatten, stek på svag värme tills kycklingen är klar.
  5. Servera kycklingen med ris och toppa med jordnötter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweetchilisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 röd paprika
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 burk bambuskott (à 200 g)
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1/2 dl vatten
Till servering
  • 1 dl jordnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2273 kJ / 543 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer