Kyckling med ingefärskål

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
2
Kyckling med ingefärskål

Kyckling med ingefärskål är en färggrann varmrätt med smaker av ingefära och mandel. Kycklingen steks med kryddor och läggs på en bädd av rödkål smaksatt med vinäger, socker eller honung, ingefära och pressad vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Kyckling med ingefärskål

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingbröstfiléer
400 g  röd- eller vitkål
1/2 dl  mandel
1 msk  vitvinsvinäger eller färskpressad citronjuice
1 tsk  strösocker eller honung
1 tsk  riven färsk ingefära (1 tsk motsvarar ca 1 cm)
1   vitlöksklyfta
2 msk  olja till stekning
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Till servering

kokt potatis eller ris

Gör så här

Tips

Stek den länge på låg värme om du vill ha den mjuk eller lite kortare tid för krispigare kål.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Har provat salladen idag, jättegod, serverade den till färdiggrillad kyckling. Kommer göra den fler ggr!

Jennie

2014-01-24

Kålen var fantastisk

Elisabeth

2007-02-28

Näringsvärde per portion

Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett15 g

Testa liknande recept

Kyckling couscous med mandelyoghurt
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammfärsgryta Bombay med mandel
Betyg 3.4 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Kyckling med pastapesto och mozzarella
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling i ugn med citron & bakad spetskål
Betyg 4.6 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga