Kyckling med ingefärskål

7
2
Kyckling med ingefärskål

Kyckling med ingefärskål är en färggrann varmrätt med smaker av ingefära och mandel. Kycklingen steks med kryddor och läggs på en bädd av rödkål smaksatt med vinäger, socker eller honung, ingefära och pressad vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Kyckling med ingefärskål

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingbröstfiléer
400 g röd- eller vitkål
1/2 dl mandel
1 msk vitvinsvinäger eller färskpressad citronjuice
1 tsk strösocker eller honung
1 tsk riven färsk ingefära (1 tsk motsvarar ca 1 cm)
1 vitlöksklyfta
2 msk olja till stekning
1 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

kokt potatis eller ris

Gör så här

Tips

Stek den länge på låg värme om du vill ha den mjuk eller lite kortare tid för krispigare kål.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Jennie

2014-01-24

Har provat salladen idag, jättegod, serverade den till färdiggrillad kyckling. Kommer göra den fler ggr!

Elisabeth

2007-02-28

Kålen var fantastisk

Näringsvärde per portion

Energi 2180 KJ / 520 kCal
Fett 15 g
Läs mer om näringsvärden