Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med ingefärskål

Kyckling med ingefärskål är en färggrann varmrätt med smaker av ingefära och mandel. Kycklingen steks med kryddor och läggs på en bädd av rödkål smaksatt med vinäger, socker eller honung, ingefära och pressad vitlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatis eller ris.
  2. Strimla kålen fint.
  3. Grovhacka mandeln och rosta den lätt i en torr stekpanna.
  4. Stek kycklingen i olja, ca 4 minuter på var sida, tills köttsaften är klar. Salta och peppra. Ta upp filéerna och håll dem varma.
  5. Fräs kålen tills den mjuknar. Smaksätt med vinäger, socker eller honung, ingefära och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  6. Strö rostad mandel över kålen och servera till kycklingen.

Tips

Stek den länge på låg värme om du vill ha den mjuk eller lite kortare tid för krispigare kål.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 400 g röd- eller vitkål
  • 1/2 dl mandel
  • 1 msk vitvinsvinäger eller färskpressad citronjuice
  • 1 tsk strösocker eller honung
  • 1 tsk riven färsk ingefära (1 tsk motsvarar ca 1 cm)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • kokt potatis eller ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden