Den goda bbq-såsen kokas ihop av vitlök, ketchup, cayennpeppar och ingefära bland mycket annat och kan med fördel tillagas dagen före för att få fram smakerna ordentligt. Den blir sedan marinad till kycklinglåren som steks i ugnen och serveras med ugnsrostad klyftpotatis och en fräsch waldorfyoghurt med rotselleri och äpple.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
3 2012
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Cecilia
2021-09-17Bbq såsen är jättegod! Blev en favorit direkt. Jag lade i allt i formen både sås och kyckling. Åt den sedan som sås. Vi gjorde ris istället för potatis. Walldorfyoghurten var överaskande god. Den tillsammans med Bbq såsen gifte sig så bra!
Andreas
2020-10-31Supergott, kycklingen tog lite längre tid i ugnen och kunde haft lite mer hetta i bbq såsen men allt var mycket gott
Anita
2012-02-07Helt underbart gott!