Kyckling med hemgjord bbq-sås och waldorfyoghurt

6
3
Kyckling med hemgjord bbq-sås och waldorfyoghurt

Den goda bbq-såsen kokas ihop av vitlök, ketchup, cayennpeppar och ingefära bland mycket annat och kan med fördel tillagas dagen före för att få fram smakerna ordentligt. Den blir sedan marinad till kycklinglåren som steks i ugnen och serveras med ugnsrostad klyftpotatis och en fräsch waldorfyoghurt med rotselleri och äpple.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012

Kyckling med hemgjord bbq-sås och waldorfyoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
ca 900 g kycklinglår
1 msk olja

BBQ-sås

2 vitlöksklyftor
2 dl ketchup
2 msk strösocker
1 msk balsamvinäger
1 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
1/2 msk riven, färsk ingefära
1 krm kajennpeppar

Waldorfyoghurt

200 g rotselleri
1 grönt äpple
1 dl matyoghurt (10 %)
75 g valnötter
salt och peppar
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kockknepet: Kycklinglåren är färdiga när du kan göra ett snitt i köttet och det bara kommer klar vätska!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Cecilia

2021-09-17

Bbq såsen är jättegod! Blev en favorit direkt. Jag lade i allt i formen både sås och kyckling. Åt den sedan som sås. Vi gjorde ris istället för potatis. Walldorfyoghurten var överaskande god. Den tillsammans med Bbq såsen gifte sig så bra!

Andreas

2020-10-31

Supergott, kycklingen tog lite längre tid i ugnen och kunde haft lite mer hetta i bbq såsen men allt var mycket gott

Anita

2012-02-07

Helt underbart gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3041 KJ / 727 kCal
Fett 241 g
Kolhydrater 682 g
Protein 538 g
Läs mer om näringsvärden