Kyckling med hemgjord bbq-sås och waldorfyoghurt
Den goda bbq-såsen kokas ihop av vitlök, ketchup, cayennpeppar och ingefära bland mycket annat och kan med fördel tillagas dagen före för att få fram smakerna ordentligt. Den blir sedan marinad till kycklinglåren som steks i ugnen och serveras med ugnsrostad klyftpotatis och en fräsch waldorfyoghurt med rotselleri och äpple.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
ca 900 g kycklinglår
1 msk olja
BBQ-sås
2 vitlöksklyftor
2 dl ketchup
2 msk strösocker
1 msk balsamvinäger
1 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
1/2 msk riven, färsk ingefära
1 krm kajennpeppar
Waldorfyoghurt
200 g rotselleri
1 grönt äpple
1 dl matyoghurt (10 %)
75 g valnötter
salt
peppar
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3041 KJ / 727 kCal
Fett24.1 g
Kolhydrater68.2 g
Protein53.8 g
Kommentarer
Rotselleri i såsen-Simon gillar och Ph säger ok.
Solveig
2024-01-14Bbq såsen är jättegod! Blev en favorit direkt. Jag lade i allt i formen både sås och kyckling. Åt den sedan som sås. Vi gjorde ris istället för potatis. Walldorfyoghurten var överaskande god. Den tillsammans med Bbq såsen gifte sig så bra!
Cecilia
2021-09-17Supergott, kycklingen tog lite längre tid i ugnen och kunde haft lite mer hetta i bbq såsen men allt var mycket gott
Andreas
2020-10-31