Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med hemgjord bbq-sås och waldorfyoghurt

Den goda bbq-såsen kokas ihop av vitlök, ketchup, cayennpeppar och ingefära bland mycket annat och kan med fördel tillagas dagen före för att få fram smakerna ordentligt. Den blir sedan marinad till kycklinglåren som steks i ugnen och serveras med ugnsrostad klyftpotatis och en fräsch waldorfyoghurt med rotselleri och äpple.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. BBQ-sås: Skala och riv vitlöken. Blanda vitlöken med allt utom salt och peppar. Koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en form och ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
  4. Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar, pensla kycklingen runt om rikligt med bbq-såsen. Sätt in formen mitt i ugnen (samtidigt som potatisen). Stek kycklingen ca 20 minuter. Pensla med skyn några gånger under stekningen.
    Waldorfyoghurt: Skala och riv rotsellerin och äpplet. Grov hacka valnötterna. Blanda ”rivet” med matyoghurten och smaka av med salt, peppar och strö över nötterna.
  5. Servera kycklingen med potatisen och waldorfsalladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Kockknepet: Kycklinglåren är färdiga när du kan göra ett snitt i köttet och det bara kommer klar vätska!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • ca 900 g kycklinglår
  • 1 msk olja
BBQ-sås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl ketchup
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 msk riven, färsk ingefära
  • 1 krm kajennpeppar
Waldorfyoghurt
  • 200 g rotselleri
  • 1 grönt äpple
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 75 g valnötter
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3041 kJ / 727 kCal