Kyckling med gräddsås och citrongurka

En fantastiskt god kycklingrätt med citrongurka och härlig gräddsås. Den syrliga citrongurkan ger ett friskt inslag på tallriken som en fin kontrast till den krämiga såsen. Servera med kokt potatis och något gott att dricka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2023

Gör så här
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 623 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stGjorde precis denna och det tog ca 20 min (inte ca 6 som det stod i receptet) att få upp kycklingens innertemperatur till 72 grader när jag 1. Brynt kycklingen och 2. Sänkt vämen + hällt på såsen + låtit den sjuda så note to self nästa gång att istället se till att innertemperaturen är 72 innan såsen hälls på och temperaturen sänks. Kanske något som är lätt att "läsa mellan raderna" för den väldigt matlagningsvane men definitivt något jag skulle korrigera om jag "skrev av" receptet från hemsidan. Superenkelt i övrigt och gurkan gav verkligen en trevligt prick över i som jag kommer använda till andra rätter där den kan tänkas passa - bra alternativ till att pickla om man inte har tiden men ändå vill ha syran i smaken.
Lina
Jag tänker ta ris istället för potatis.
Lena