Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling med fläder, äpple, ärter och palsternacksmos

Fluffigt palsternacksmos i kombination med gyllenbruna kycklingfiléer som få ta smak av fläder, buljong, syrliga äpplen och färgglada ärtor. Servera denna trevliga hösträtt till din familj och de kommer inte att bli besvikna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta.
  2. Palsternacksmos: Skala och skär potatisen och palsternackorna i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa dem med potatisstöt. Rör ner het mjölk och matfettet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bryn kycklingfiléerna runt om i matfettet. Krydda med salt och peppar. Tillsätt fläderdryck och buljong sjud kycklingen under lock ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72˚C. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg ner äppelklyftorna och ärterna mot slutet av koktiden.
  4. Skär kycklingfiléerna i halvor.
  5. Servera kycklingen med äpplen, ärter, flädersky och palsternacksmos.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojalternativ

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl utspädd fläderdryck
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 små röda äpplen
  • 2 dl frysta ärter
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Palsternacksmos
  • 600 g potatis
  • 2 palsternackor
  • salt och peppar
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1937 kJ / 463 kCal