Kyckling med fläder, äpple, ärter och palsternacksmos
![Kyckling med fläder, äpple, ärter och palsternacksmos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47601/cf_259/kyckling_med_flader__apple__arter_och_palsternacksmos.jpg)
Fluffigt palsternacksmos i kombination med gyllenbruna kycklingfiléer som få ta smak av fläder, buljong, syrliga äpplen och färgglada ärtor. Servera denna trevliga hösträtt till din familj och de kommer inte att bli besvikna!
![Kyckling med fläder, äpple, ärter och palsternacksmos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47601/cf_259/kyckling_med_flader__apple__arter_och_palsternacksmos.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
2 dl utspädd fläderdryck
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 små röda äpplen
2 dl frysta ärtor
1 tsk salt
2 krm peppar
Palsternacksmos
600 g potatis
2 palsternackor
salt och peppar
2 dl mjölk
3 msk smör eller margarin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojalternativ
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1937 KJ / 463 kCal
Fett14.4 g
Kolhydrater43.1 g
Protein36 g
Kommentarer